Autor, editor, ¿quieres subir tu contenido a Lektu? DATE DE ALTA AQUÍ

A la deriva (cat)

A la deriva (cat)


Idioma: Idioma: cat catalán
Ebook
ePub libro mobi libro
ISBN: 978-84-9069-637-8


En Pau, celebritat de sèrie B a les portes de la quarantena, és un cínic cagadubtes assetjat per fantasies homicides, però a l’hora de la veritat captura vius els mosquits que el piquen les nits d’estiu i els llança per la finestra sans i estalvis. En Plèbot és un nen prodigi de l’escultura per impressió 3D, ídol d’adolescents, impulsiu i conspirador, per a qui cada nit és la millor de la seva vida. En Pau necessita algú que l’allunyi del tedi, i en Plèbot va sempre curt de pasta. Arrenca així una relació summament destructiva que els portarà a explorar cada racó de la Barcelona posthípster, i, enduts per un rampell de bogeria, deixar-ho tot i emprendre un viatge demencial pel sud de Mèxic. Allà alternaran entre el luxe més desenfrenat i la indigència més miserable mentre experimenten amb estats alterats de la consciència, fugen de gringas obsessionades amb perdre la virginitat i segueixen la pista de l’enigmàtica Citlali, la seva darrera possibilitat de salvació.

Aquesta novel•la és alhora un mordaç rèquiem per Barcelona i una oda clarobscura a Mèxic, una navegació a la deriva per la ment de dos personatges detestables i entranyables a parts iguals, una confluència de les aigües de realitat i ficció, i, sobretot, un relat en clau d’humor sobre l’origen, l’auge i la decadència d’una amistat amb un desenllaç sorprenentment impredictible.

En Xavi Narro (Barcelona, 1982) va deambular pels baixos fons del mercat laboral durant anys després de llicenciar-se en Comunicació Audiovisual, però invertia cada cèntim que guanyava en viatjar per tot el planeta, ja fos amb transport públic, a peu o pedalant. Va tocar fons fent de guionista en diversos programes de televisió, fins que, el 2012, va deixar la feina al popular Alguna pregunta més? (APM?) de TV3 per fer la volta al món amb bicicleta.

Aquest fascinant viatge li proporciona la temàtica per al seu salt definitiu a la narrativa, Rodamón, una original combinació de comèdia, sàtira, èpica i novel·la romàntica que en un parell de setmanes s'ha colat a les llistes de llibres més venuts.


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 0


Sé el primero en escribir una crítica