Autor, editor, ¿quieres subir tu contenido a Lektu? DATE DE ALTA AQUÍ

Etheria (Cat)

Etheria (Cat)


Idioma: Idioma: cat catalán
Ebook
ePub libro mobi libro
ISBN: 978-84-9069-377-3


De Calavario a Roma, l’extraordinària odissea d’una intrèpida viatgera del segle iv

El darrer terç del segle iv és un període de canvis profunds. Els valors s’inverteixen i els perseguits es converteixen en perseguidors. El Senat romà està dividit i la permanència de l’estàtua de la Victòria és el símbol de l’enfrontament entre pagans i cristians.

En aquest escenari de fi d’una civilització, l’Etheria, una dona noble de la Gallaecia emparentada amb l’emperador Teodosi, emprèn un viatge a Terra Santa perseguint el seu somni. Durant el seu pas per Lucus Augusta, Caesaraugusta, Tarraco, Barcino, Gerunda, Roma i altres ciutats, escriurà un diari per transmetre aquesta experiència a les seves deixebles.

Sovint, però, les coses no són com les havíem previst. L’aparició d’Irene d’Aveleda, una patrícia que, sota l’aparença de lluitar per una causa noble, cerca venjança, obligarà la pelegrina a prendre decisions insospitades i enfrontar-se a les seves pròpies contradiccions.

Dues dones capgiren els seus destins en aquest calidoscopi d’un temps en crisi. Un cant a la tolerància i l’amistat, a la capacitat de convertir el viatge en una experiència de vida. Perquè res no està escrit a les estrelles.

Coia Valls (Reus, 1960) és escriptora i també treballa com a logopeda. Ha publicat les novel•les La princesa de jade (2010), Premi Néstor Luján de novel•la històrica; El mercader (2012), Premi dels Lectors de L’Illa dels Llibres, Premi a la Millor Novel•la en Català de Llegir en cas d’incendi i Premio a la Mejor Novela Histórica 2012 de la web Novelas Históricas, traduïda a diversos idiomes i adaptada al teatre; també Les torres del cel (Ediciones B, 2013), sobre els orígens del monestir de Montserrat; La cuinera (Ediciones B, 2014), Premi a la Novel•la en Català de Llegir en cas d’incendi, quan Barcelona va començar a experimentar el gust per la gastronomia i a adoptar les influències franceses, i Amor prohibit (Ediciones B, 2015), una història en la qual, contra les regles establertes, un sacerdot i la filla d’un noble rural lluiten pel seu destí.

En l’àmbit de la literatura infantil i juvenil han vist la llum els llibres Marea de lletres que maregen (2010) i L’Ombra dels oblidats (2011). És responsable del bloc El quadern taronja, i en la seva faceta d’actriu ha rodat recentment, sota les ordres de l’escriptor i cineasta Jordi Lara, el film Ventre blanc.


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 0


Sé el primero en escribir una crítica