Autor, editor, ¿quieres subir tu contenido a Lektu? DATE DE ALTA AQUÍ

La muntanya maleïda

La muntanya maleïda


Idioma: Idioma: cat catalán
Ebook
ePub libro mobi libro
ISBN: 978-84-9069-370-4


En una època convulsa de la dècada de 1890, un atemptat durant la processó de Corpus de l’església de Santa Maria del Mar fa que a Barcelona es declari l’estat de setge. Al drama de les víctimes mortals, s’hi afegeix un altre: el de les imminents detencions d’obrers amb ideals llibertaris, assenyalats com a anarquistes violents. La Magda, que treballa de cigarrera en un teatre del Paral•lel, tem pel seu germà Pep, detingut per error tres anys abans, en relació amb un altre atemptat, el del Liceu. No s’equivoca: la policia el busca, i no només l’implica a ell, sinó també una dona. La Magda i la Tina, una neboda del tiet Joan, comparteixen la casa al barri del Poble Sec, i totes dues són empresonades al castell de Montjuïc, malgrat que clamen insistentment la seva innocència. El vincle amb els centres obrers i amb la líder sindicalista Teresa de Claramunt, la representació teatral a càrrec d’una jove companyia d’aficionats d’una obra del simbolista Ibsen i la relació amb els artistes modernistes Ramon Casas i Santiago Rusiñol marcaran les passes de la seva tragèdia personal. Mentrestant, una misteriosa nena mèdium, l’Angèlica, intentarà desxifrar el perquè de les detencions i sortirà en defensa de les dues dones.

Una història de vides encreuades, en la qual les confusions d’identitat i tot un reguitzell d’equívocs els converteix tots en sospitosos.

Un drama ambientat en ple Procés de Montjuïc, que va dur a la presó més de cinc-centes persones, entre elles advocats, professors, periodistes i intel•lectuals.

Un temps en què la innocència i la veritat no garantien la llibertat.

Begoña García Carteron és llicenciada en Història de l’Art i té una llarga trajectòria en el món editorial com a periodista cultural, escriptora de llibres de no-ficció i editora. Arran de la seva feina, ha aprofundit en la història, la cultura i el patrimoni de la seva ciutat, Barcelona, i sempre ha trobat a faltar veus femenines que expliquessin el passat. L’any 2013 va publicar la seva primera novel•la història, El barri del sorral (Ediciones B), una història trepidant de solidaritat femenina ambientada a l’època en què es va iniciar la construcció del barri mariner de la Barceloneta, a mitjan segle XVIII. Ara ens torna a sorprendre amb una nova novel•la en la qual la història també l’escriuen les dones.


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 0


Sé el primero en escribir una crítica