Autor, editor, ¿quieres subir tu contenido a Lektu? DATE DE ALTA AQUÍ

L'objectiu del crim

L'objectiu del crim


Idioma: Idioma: cat catalán
Ebook
ePub libro mobi libro
ISBN: 978-84-9069-633-0


Amb dotze anys, tot just acabada la Segona Guerra Mundial, l’Erika Ernemann, aprenent a la fàbrica de càmeres fotogràfiques Contax a Alemanya, és segrestada, juntament amb la seva mare i dues-centes persones més, per l’exèrcit rus. Els russos han entès que tan sols amb els tècnics i operaris alemanys podran posar en marxa la fabricació d’una rèplica de les Contax, les Kiev.

Molts anys després, el 1961, mentre el món s’estremeix amb les primeres notícies de la construcció del mur de Berlín, l’Erika viatja a Barcelona com a membre de la policia alemanya, per ajudar en la investigació d’un cas d’assassinat de dues compatriotes seves. Aquests crims recorden massa els mètodes dels seus segrestadors, els moments terribles que va viure en la seva adolescència. Amb l’ajuda del comissari Casajoana intentarà esbrinar com és que tot ha tornat a començar.

La complexitat del que s’amaga al darrere de les joves assassinades supera la imaginació més fèrtil i a l’Erika li resulta molt difícil explicar-se sense fer una profunda immersió en el seu passat, sense reviure uns fets que sempre ha volgut oblidar.

Una inspiradora novel•la policial basada en la història de la fotògrafa Erika Ernemann i ambientada en el món de les càmeres clàssiques, quan la tecnologia es mesurava encara per la precisió mecànica, i la bellesa de les imatges fotogràfiques era el resultat de processos químics que semblaven abocats a la desaparició.

X. R. Trigo (Betanzos, 1959) és escriptor i fotògraf. Ha publicat una dotzena de novel•les, entre les quals les més recents són El port del nou món (2011) i Les veus del Liceu (2015). També ha publicat llibres de poesia i ha acostat la seva literatura als més joves.

Ha guanyat premis com l’Ausiàs March, el Maria Mercè Marçal, el Miquel de Palol i el Joanot Martorell, entre d’altres. Les seves col•laboracions en premsa han vist la llum a El Temps, Diari de Barcelona, La Vanguardia o El Periódico de Catalunya. La seva obra ha estat traduïda al portuguès, el castellà i el polonès.

Com a fotògraf treballa sobretot en blanc i negre, molt especialment relacionant literatura i fotografia. Ha fet exposicions individuals a ciutats com Barcelona, Saragossa, Reus, Tarragona o Amposta, entre d’altres.


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 0


Sé el primero en escribir una crítica