Autor, editor, ¿aún no conoces Lektu? Descarga nuestra presentación y únete a nosotros.

Els gossos de Tamdaght

Els gossos de Tamdaght

Quatre hores d'haikus


El taller de poesia 52Colección: El taller de poesia 52
Idioma: Idioma: cat catalán
Páginas: 68
Libro
libro físico
5,00 €
ISBN: 978-84-16304-46-2

[...] Deia a Quadern de port que moltes vegades rere la senzillesa i la simplicitat no s’hi amaga res més que la senzillesa i la simplicitat de la pobresa, de la buidor, de la faramalla sovint edulcorada, sense altre res que una idea, un sentiment o una sensació pueril i adotzenada, que es transmet més o menys i desperta en la sensibilitat i la raó superficials del lector tot allò que ja se sap i es coneix, pels camins de sempre i servint el joc de la complaença en el lloc comú i l’estímul dels ressorts més elementals, immediats i fàcils i, per això, tramposos i inútils i que acaben sempre en foc d’encenalls. I tot això, sense res del que és essencial en poesia (res del que penso que és en l’essència de la poesia).

La feina i la raó de la poesia no són aquestes (al menys, de la poesia que m’interessa). Hi ha dos llenguatges diferents, dues actituds diferents (o set, o deu) i a tot li diem «poesia». Deu ser per això que tan sovint no ens entenem.

A veure si aquesta tarda aconsegueixo fer un llibre de 31 haikus d’aquests de pa sucat amb oli, que quedin mitjanament bé i aparents, i que puguin agradar a un cert públic (trenta-un, per allò dels dies del mes). De fet, d’aquesta cosa no hauríem de dir-ne «haiku», sinó, molt millor, «aicoi!». Perquè es fan així: «Mira, veus?, ja està!. Ai coi! Ja me n’ha sortit un altre!». De moment, ja en tinc un, el de la pluja i el paisatge. I ben cert. Avui he anat a passejar pel riu i tot és canviat per les riuades d’aquests dies.

© víctor sunyol

20.

Ni una empremta

sobre la pedra eixuta:

Tot per memòria.

15h. 27’

21.

Colors de porpra

per aquest trist capvespre

de sang i plata.

15h. 28’ 30’’

22.

D’una volada

el colom gris s’enfila

per sobre l’ombra.

15h. 31’

© víctor sunyol


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 0


Sé el primero en escribir una crítica
Relacionados
e
Ebook
3,00 €
0
5

El poeta más crítico

de varios autores

x
VARIAS EDICIONES
0
5
l
Libro
7,00 €
0
0