Autor, editor, ¿quieres subir tu contenido a Lektu? DATE DE ALTA AQUÍ

Episodis d'història de Catalunya

Episodis d'història de Catalunya


Mnemosine 51Colección: Mnemosine 51
Idioma: Idioma: cat catalán
Páginas: 214
Ebook
ePub libro
ISBN: 978-84-92563-70-8
Ebook
pdf libro
ISBN: 978-84-92563-70-8
Ebook
mobi libro
ISBN: 978-84-92563-70-8

Otros usuarios que descargaron este ebookAquest llibre és una simplificació dels meus llibres Compendi d’història de Catalunya, vol I, Barcelona, Editorial Claret, 1976, de 8 edicions, 439 pàgs.; i Compendi d’història de Catalunya, vol II (Franquisme i transició democràtica), Barcelona, Editorial Claret, 1992, 165 pàgs.

D’aquests dos llibres se n’ha extret la part corresponent als «episodis» seleccionats, respectant més o menys el text anterior, i deixant de banda tota la informació intermèdia entre episodi i episodi.

I això per què? Sóc molt conscient de la dificultat, per a molta gent, de llegir unes 600 pàgines. I també de la dificultat de reeditar-les. D’altra banda, crec honestament que un lector/a que es llegeixi atentament el llibre present tindrà un grau de cultura catalana bastant acceptable.

Cal advertir que, en la selecció dels episodis, s’ha prioritzat l’evolució de la societat catalana i els temes socials, i no pas aspectes com regnats, batalles i conquestes. Excepte, això sí, les guerres civils, que aquestes sí que s’hi esmenten.

Finalment, reconec que he abusat lleugerament del significat de la paraula «episodis», ja que la majoria no es refereixen a esdeveniments concrets, sinó a processos socials, per exemple la descripció de la societat catalana medieval, o la industrialització, o el desenvolupament del catalanisme. Però la paraula té un sentit molt expressiu.

Antoni Ferret


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 0


Sé el primero en escribir una crítica