Autor, editor, ¿quieres subir tu contenido a Lektu? DATE DE ALTA AQUÍ

El Biblionauta Núm. 4

El Biblionauta Núm. 4

L'almanac de ciència ficció, fantasia i terror de les comarques gironines


Idioma: Idioma: cat catalán
Páginas: 82
Ebook
pdf libro
DESCARGAR
PAGO SOCIAL

Otros usuarios que descargaron este ebookEnlaces externos

El Biblionauta

GoodReads

TOP COMPRAS/DESCARGAS POR PAÍSES
España
TOP COMPRAS POR CIUDADES
ESBarcelona

En aquest quart número, com és habitual, la coberta també ha anat a càrrec de Carlos Acedo. A diferència d’altres anys, però, aquest, bona part dels continguts de l’interior de la revista són inèdits, ja no només els relats. Totes aquelles notícies referides als diversos esdeveniments fantàstics que han tingut lloc a la província de Girona aquests últims 12 mesos (des del Girocòmic, fins a la Figueres Galàctica, passant per l’Acocollona’t o les Jornades de ciència-ficció de Girona), la majoria dels quals han estat narrats exclusivament per a la revista pel nostre col·laborador freelance Jacint Casademont, no s’han pogut llegir enlloc abans. Tampoc l’entrevista que li hem fet al gironí Pep Prieto, a propòsit de la seva faceta d’autor fantàstic.

Pel que fa a la secció estrella, "Ficcions", dedicada a la creació literària, en aquest quart número s'hi pot llegir: un magnífic relat de ciència-ficció propera al gènere bizarro, del gran autor d’històries mínimes Sergi G. Oset, que ens durà al cap la tràgica història de King Kong; un relat de la jove promesa (ja cada vegada més certesa) Edgar Cotes, proper al fantasy i amb tocs d’enginy i sentit de l’humor, que farà les delícies als amants del gènere de l’espasa i bruixeria; un relat llarg difícil d’encasellar, d’un to poètic i reflexiu molt ben aconseguit, proper en alguns punts als missatges de l’ecofuturisme, de Montserrat Segura, una de les noves veus (almenys en això del gènere fantàstic) que més està donant a parlar últimament; un conte hilarant, desacomplexat, gamberro i molt ben escrit, obra de Jordi Llavoré, a propòsit de viatges interplanetaris i d’altres tipus de “viatges”; el debut en el gènere fantàstic d’un autor al qual havíem ressenyat amb entusiasme algunes de les seves novel·les, Jordi Dausà, que s’allunya de la seva “zona de confort” habitual per parlar-nos a propòsit d’una professora d’una aparentment tranquil·la escola rural, però on res no és el que sembla, i, finalment, un text també ben difícil de classificar, com el seu autor, el biblionauta Hugo Camacho, que ha tingut la gentilesa de traduir-nos un relat que va escriure fa anys en castellà per a Fantífica a propòsit d’un peculiar videojoc i republicar-lo aquí.

A més, seguint el que ja va passar l’any passat, en aquest número també hem inclòs el relat guanyador de la segona edició del Premi de Narrativa curta de gènere fantàstic ciutat de Figueres, obra de l’escriptor David Castejón, un conte excel·lent amb aires apocalíptics i cyberpunks, situat en un futur distòpic.

Pel que fa a les il·lustracions, hem d’agrair novament moltíssim als artistes que ens han fet el favor d’il·lustrar expressament per a l’ocasió aquests relats. En aquest número, es poden veure dibuixos del nostre col·laborador habitual Rafa Villalón i d’Anna Sanjuan, que ja va participar en el número anterior. També hi han col·laborat Roser Segura, Sufyan Boussettaoui i Pau Bahí. Sense oblidar-nos de l’estel·lar col·laboració del grandíssim Toni Benages, que ens ha regalat una pàgina sencera, en homenatge a El Biblionauta. 


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 1

  • 27/dic/2018
    Descargó este producto
Relacionados
e
Ebook
SOCIAL
0
0

catalán El Biblionauta Núm. 1

de varios autores

e
Ebook
SOCIAL
0
0

catalán El Biblionauta Núm. 2

de varios autores

e
Ebook
SOCIAL
0
5

catalán El Biblionauta Núm. 3

de varios autores