Autor, editor, ¿quieres subir tu contenido a Lektu? DATE DE ALTA AQUÍ

La muntanya líquida

La muntanya líquida


Libro
libro físico
20,50 €
ISBN: 978-84-124930-4-7

thumbnail


El llibre La muntanya líquida amb mapa plegable de regal.

Despeses gratuïtes des de 30€ (península).

La pluja ha desaparegut, els rius s'han assecat i l'aigua potable és tan escassa que només la tecnologia i el comerç permeten la supervivència d'algunes comunitats humanes. La Vall és el baluard dels productors d'aigua que la venen a la Plana, ciutat d'experts a gestionar la sequedat. A l'horitzó hi ha el mar prohibit i el massís de les Roques, on la deessa Liliana viu entre fonts cristal·lines que no paren de brollar. O això creuen els planencs assedegats que volen arribar-hi creuant els erms de la Bretxa, d'on ningú no torna mai. Un dia, que comença amb una tempesta de pols, els planencs que no l'han vist mai córrer s'han d'enfrontar a una massa incomprensible d'aigua que trencarà l'equilibri precari entre les dues ciutats i els durà a una emigració que no creien possible.

Mercè Falcó Pegueroles va nàixer a Barcelona, va viure uns anys a Londres i va posar arrels entre Xerta i Tortosa. Ha estat assistent de producció en agències de publicitat angleses, professora de català i d'anglès a instituts de secundària i a escoles oficials d'idiomes, de les quals n'ha fundat i dirigit dues mentre pujava els fills. La inquietud la va dur a evadir-se llegint molt i escrivint contes que combinen els dialectes oriental i occidental. Filòloga per la UAB, ha acabat de formar-se a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i a l'Escola de Literatura Bloom. Fa cinc anys va guanyar el III Premi Autor Revelació de l'Ateneu Barcelonès amb L'Illa de Bembé (Rosa dels Vents, 2017), una novel·la ambientada a Cuba al segle XIX. Va publicar Les banyes d'un crim, un conte negre i taurí dins el recull col·lectiu Assassins de l'Ebre (Llibres del Delicte, 2019). La Muntanya Líquida, fruit de la seva preocupació pels rius, és la seva segona novel·la i no té res a veure amb la primera ni, possiblement, amb la tercera.

La muntanya líquida és la segona novel·la de Mercè Falcó i ens trasllada a un escenari distòpic on el riu Ebre ha desaparegut.

• Mercè Falcó va guanyar el III Premi Autor Revelació de l'Ateneu Barcelonès amb L'Illa de Bembé, la seva primera novel·la.

• Aquesta és una novel·la que planteja opcions polítiques i ètiques al voltant de l'ús de l'aigua. 


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 0


Sé el primero en escribir una crítica