Autor, editor, ¿quieres subir tu contenido a Lektu? DATE DE ALTA AQUÍ

Francesc Llop i Marqués, petjades impressionistes

Francesc Llop i Marqués, petjades impressionistes


Mirades 7Colección: Mirades 7
Idioma: Idioma: cat catalán
Páginas: 204
Ebook
pdf libro
DESCARGAR
PAGO SOCIAL


Francesc Llop i Marquès és el campredonenc més universal: un pintor bàsicament paisatgista, de formació rural, que va habitar una part majoritària de la seua vida en un conglomerat urbà, encara que va quedar impressionat per la visió bucòlica i pacífica que oferien els paisatges verges que quedaven calcats en la retina de l’artista com si fos un espill fotogràfic de conjunts bellíssims. Un enamorat de la natura de la qual va saber interpretar la seua bellesa més íntegra. Va retratar tot el que l’envoltava, amb una clara tendència a captar la lluminositat i a interpretar la perspectiva que el camp li oferia.

La historiografia de l’art el cataloga dins del capítol “Paisatgistes catalans” i destaca el seu paper com a membre de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya, atès que ell va pintar el nostre país, els seus indrets més diversos, la platja i la muntanya, des de Torelló a la regió de l’Ebre.

L’ambient artístic barceloní li va allargar la mà, alhora que va passar a formar part d’aquells tradicionals cercles d’artistes que s’aplegaven en les populars i prestigioses tertúlies d’àmbit cultural i organitzaven exposicions emblemàtiques dels seus membres.


Regístrate para poder escribir tu crítica

COMUNIDAD Total: 0


Sé el primero en escribir una crítica
Relacionados